Tizenkét migráns került kórházba Szegeden

Hasmenéses tünetekkel vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt, hét gyereket és öt felnőttet Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

MTI
2015. 08. 04. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, az érintettek elsődleges ellátását a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztő ponton végezték el. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatók.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További harmincnégy határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak – tette hozzá a szóvivő.

Szenti Szabolcs hangsúlyozta, hogy a főkapitányság minden, a hatáskörébe tartozó egészségügyi és járványügyi intézkedést megtett. A rendőrök soron kívüli, ismételt egészségügyi tájékoztatást és felvilágosítást kaptak, és valamennyi szükséges egyéni védőeszközzel – orvosi orr- és szájmaszk, gumikesztyű, víz nélkül használható kézfertőtlenítő-szer, komplex egészségügyi egységcsomag – rendelkeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.