időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Tizenkét migráns került kórházba Szegeden

MTI
2015.08.04. 14:01

Hasmenéses tünetekkel vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt, hét gyereket és öt felnőttet Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az érintettek elsődleges ellátását a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztő ponton végezték el. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatók.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További harmincnégy határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak – tette hozzá a szóvivő.

Szenti Szabolcs hangsúlyozta, hogy a főkapitányság minden, a hatáskörébe tartozó egészségügyi és járványügyi intézkedést megtett. A rendőrök soron kívüli, ismételt egészségügyi tájékoztatást és felvilágosítást kaptak, és valamennyi szükséges egyéni védőeszközzel – orvosi orr- és szájmaszk, gumikesztyű, víz nélkül használható kézfertőtlenítő-szer, komplex egészségügyi egységcsomag – rendelkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.