Több mint ezernégyszáz határsértőt fogtak el

A legnagyobb csoportot Röszkénél tartóztatták fel, ott 243 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

MTI
2015. 08. 04. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot Röszkénél fogták el, ott 243 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt hétfőn 1618 embert fogtak el a rendőrök, három esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.

Elfogtak a rendőrök három magyar férfit, akik pénzért fuvaroztak volna három szíriai határsértőt Budapestre.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a rendőrség adatai szerint a 28 éves, a 33 éves és a 37 éves férfi vasárnap késő este a szegedi medencés kikötőben megállapodott három szír állampolgárral abban, hogy fejenként 150 euróért Budapestre viszi őket. A rendőrök még útnak indulás előtt elfogták őket.

A rendőrség a három magyar állampolgár ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárás indult – tudatta az őrnagy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.