Több száz háztartásban nincs áram Budapesten

Közel ezer fogyasztónál szünetel még a fővárosban az áramszolgáltatás a hétfői felhőszakadás miatt.

MTI
2015. 08. 19. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boross Norbert közölte, hogy elsősorban a Nagykörút mentén, VII. és VIII. kerületi társasházakban nincs áram. Ugyanis a régi Duna-ág mentén olyan magas a talajvíz, hogy a szivattyúzás ellenére újra és újra elárasztja a transzformátorállomásokat tartalmazó pincéket a víz. Szakértői javaslatok alapján abba is hagyták a szivattyúzást, és megvárják, amíg magától leapad a víz – mondta a szóvivő.

A hétfő esti vihar következtében 45 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a fővárosban. Ugyan az elektromos hálózat kevéssé károsodott, a lezúduló eső és a talajvíz nyomán vízzel telítődtek azok a pincék és alagsori helyiségek, ahol a társasházak transzformátorállomásai működnek.

A legtöbb vonalon helyreállt a tömegközlekedés Budapesten kedd délutánra, a budapesti közműcégek vezetői pedig rendszeresen tájékoztatják a városvezetést a minél hatékonyabb kármentés érdekében – közölte Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kedden.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.