A Corvinus egyetem átszervezése miatt tiltakoztak

A hét-nyolcszáz fős tömeg délben indult a budai kampusz elől, a Villányi útról.

MNO
2015. 09. 07. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők menete délben indult a budai kampusz elől, a Villányi útról. A hét-nyolcszáz fős tömeg elején „Nem adjuk a Budai Campust” feliratú molinót vittek.A demonstráció résztvevői rendőri felvezetés mellett a Villányi úton, a BAH-csomópontot érintve a Budapest Kongresszusi Központ épületéhez vonultak, ahol az egyetem tanévnyitó ünnepsége kezdődött.A kongresszusi központ bejáratánál egy hallgató arról beszélt, hogy veszélyben van az egyetemük, hiszen január elsejével a Szent István Egyetemhez akarják csatolni a Corvinus három budai karát.„El akarják venni a jövőnket, a diplománkat” – hangoztatta, megjegyezve: nem azért mentek a Corvinusra tanulni, hogy a Szent István Egyetem diplomáját szerezzék meg.Fodor Marietta, a Corvinus egyetem élelmiszer-tudományi karának tanára elmondta: május második felében jelentek meg hírek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma fel akarja darabolni a Corvinust, a „budai karokat szanaszét dobálja”. A hét és fél hektáros természetvédelmi területet, az arborétumot a tervek szerint értékesítenék.Figyelmen kívül hagyták a Corvinus szenátusának egyhangú döntését, amely a budai és pesti karok egysége mellett foglalt állást – tette hozzá Fodor Marietta, aki szerint joggal aggódnak a Corvinus brand elvesztése miatt.Kijelentette, hogy az államtitkári javaslat nem integrációt jelent, hanem beolvasztást, megsemmisítést.A tüntetésen emlékeztettek arra, hogy a budai kampusz hallgatói és dolgozói fóruma egyhangúlag elutasította a gödöllői Szent István Egyetembe való beolvasztást és tiltakozást hirdetett. Ennek első lépése volt a hétfői felvonulás, kedden folytatni kívánják a tiltakozást – hangzott el.A Corvinus egyetem hallgatói által szervezett demonstráció résztvevői azt skandálták: „Nem adjuk a kampuszt!”; „budai kampusz!”; „Nem hátrálunk meg!”; „Autonómiát!”; „Nem kell Gödöllő!”; „Semmit rólunk nélkülünk!”.A tüntetésen emlékeztettek arra, hogy a budai kampusz hallgatói és dolgozói fóruma egyhangúlag elutasította a gödöllői Szent István Egyetembe való beolvasztást és tiltakozást hirdetett. Ennek első lépése volt a hétfői felvonulás, kedden folytatni kívánják a tiltakozást – hangzott el.A tervezett elcsatolással érintett budai karok a nap folyamán az alábbi 12 pontos petícióval fordultak Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez:(Forrás: http://egyetemitiltakozas.blog.hu/)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.