A Planetárium is megsínylette a magyar–román meccset

Leginkább a létesítmény főbejárata elé felállított kivetítő vonzotta a rendbontókat.

SzE
2015. 09. 07. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A stadiontól a rendőrök által a Planetárium felé tolt és ott gyülekező többezres tömeg több bejárati ajtót betörve, a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott – áll az intézmény közleményében. A lépcsőket szétszedték, annak köveit dobálták, a biztonsági berendezéseket szétverték, kamerákat és antennákat használhatatlanná tették. A garázdák hatalmas, még fel nem mérhető károkat okoztak az intézménynek, hazánk egyetlen nagy Planetáriumának.

A főbejárat előtti terület ma csupa üvegszilánk, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfítják. A TIT Budapesti Planetárium látogatónak nagyobb része iskolás, akik számára ilyen állapotában nem látogatható az intézmény.

Az őszi szezonban – karbantartás után – szeptember 14-én nyitott volna hazánk ismeretterjesztő intézménye. Dolgozói mindent megteszünk azért, hogy fogadni tudják a látogatókat.

Pénteken komoly randalírozás volt a Planetárium környékén. A magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál. Öt embert gyorsított eljárásban már hétfőn bíróság elé állítottak rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.