Csaknem minden második halárusító megbukott az ellenőrzésen

Az elmúlt négy hónapban 50 kilogramm halat, illetve haltermékeket semmisítettek meg.

MTI
2015. 09. 16. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt négy hónapban több alkalommal összesen mintegy 50 kilogramm halat, illetve haltermékeket semmisített meg a szervezet. Közölték, hogy a halászati őrök az ország teljes területén ellenőrizhetnek, és a halászati őrök jogosítványain túl megilleti őket a halgazdálkodási felügyelők hatásköre is.A halászati őri szolgálat májusi megalakulása óta több alkalommal közös szolgálatot látott el a Dunai és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal. Baranya és Tolna megyékben a területi halgazdálkodási felügyelőkkel, a rendőr és a természetvédelmi hatósággal közösen szervezett akciókban vettek részt, Heves, Nógrád és Pest megyében pedig a horgásztavak ellenőrzésére került sor. Az akciók eredményeként 38 eljárás indult a Nébihnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.