Egymásnak estek a magyar és a román ultrák

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján.

MTI
2015. 09. 04. 4:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiszér-Kovács Viktória elmondta: éjfél után egy 100-120 tagú csoport kezdett randalírozni, a Dob utca felől az Erzsébet tér irányába haladtak. A történtek során több rendőrautót is megrongáltak, egy rendőr pedig könnyebben megsérült.A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy kivizsgálására és felvételeket elemeznek a további gyanúsítottak beazonosítása érdekében.Csiszér-Kovács Viktória tájékoztatása szerint a két, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítható férfi ügyében feljelentést tettek az ügyészségen.Újságírói kérdésre hangsúlyozta azt is: a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a magyar-román futballmérkőzést annak érdekében, hogy megakadályozza a jogellenes cselekedetek elkövetését. Emellett mind a fővárosban, mind országhatáron belül a szurkolók érkezési útvonalát érintően fokozott ellenőrzéseket tartanak.A BRFK reggeli közleményében azt írta: pénteken 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. A környéket sokáig lezárta a rendőrség.Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar–román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre „hangoló” magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Ezt az információt a rendőrség nem kommentálta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.