Elkészült a rendelettervezet a kaszinóba járás korlátozásáról

A játékadó három százalékát addiktológiai ellátás fejlesztésére kell fordítani.

MTI
2015. 09. 16. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezet szerint az adóhatóságnak nyilvántartást kell vezetnie a korlátozás alá eső, jórészt kóros szenvedélybetegségben szenvedőkről. Emellett az adóhatóságnak a hét minden napján 24 órában működő, ingyenesen hívható telefonvonalat kell fenntartania.A tervezet szerint a személyes azonosításhoz kötött játékfajták, így a kaszinó, a kártyaterem, a távszerencsejáték és az online kaszinójáték esetében „a szervező játékos azonosítása során a játékosvédelmi nyilvántartás adatait elektronikus úton lekérdezi, és a sérülékenynek minősülő játékos részére belépést nem biztosíthat”.Rögzítenék azt is, hogy a szerencsejáték-szervező köteles figyelmeztetni a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira, valamint a szenvedélybetegség kialakulásának veszélyeire. A lap információi szerint a kabinet még nem tárgyalt a dokumentumról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.