Felelősségre vonnák Farkas Flóriánt

A Jobbik szerint lopássorozat történt. Az LMP érthetetlennek tartja a roma vezető megbízatását.

Horváth Csaba László
2015. 09. 09. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hiába derítette ki lapunk, hogy több száz millió forint elköltött uniós pénz után egyetlen regionális iroda sem segíti a hátrányos helyzetű romák munkához jutását a Híd a munka világába program eredményeként, a kormánypártokat nem érdekli ez a probléma. Megkerestük az ügyben Tuzson Bencét, a Fidesz frakciószóvivőjét, ám ígérete ellenére nem hívott vissza bennünket.Nyilatkozott viszont a Jobbik. Az ellenzéki párt szóvivője köztörvényes lopássorozatnak nevezte a Híd a munka világába programot, ami szerinte egyetlen rászorulón sem segített érdemben. Mirkóczki Ádám elmondta, noha Farkas Flórián kulcsszereplője az ügynek, nem ő az egyetlen felelős. Szerinte Orbán Viktornak ugyanakkora a felelőssége, hiszen miniszterelnöki megbízottként Farkas őt képviseli. Az ellenzéki politikus kiemelte, a Híd a munka világába program tökéletesen bemutatja a kormány romapolitikáját, ami nem szól másról, mint a roma szavazatok számának maximalizálásáról roma integráció címén.Csúnya dolog, amit már régóta sejtettünk – ezt Hadházy Ákos, az LMP politikusa mondta, aki szerint beigazolódott, hogy a főként uniós pénzből megvalósuló felzárkóztatási program egy hatalmas „humbug”. Az ellenzéki párt antikorrupciós szóvivője érthetetlennek nevezte, hogy Farkas Flórián, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy ellenőrizze a pénzköltést, miért kap egyáltalán 1,2 milliós fizetést, ha a visszásságok neki nem tűntek fel. Hadházy úgy látja, az a legszörnyűbb, hogy olyan – ahogy fogalmazott –, mintha a koldusoktól vennék el a pénzt.A szocialisták szerint nehéz lesz a program elszámolása. Gúr Nándor MSZP-s képviselő elmondta, az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy hátrányos helyzetű romákkal ilyen rossz ízű játékot játsszanak. Rámutatott, Farkas Flóriánnak – miután országgyűlési képviselő is – le kellene mondania mentelmi jogáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.