Gyurcsány: Ezeknek az embereknek nem lehet útjukat állni

Lencse- és mikrofonvégre kaptuk a DK első emberét a határ túloldalán.

MNO
2015. 09. 15. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar hatóságoknak kellett volna felkészülniük arra, hogy fogadják a menekültáradatot, Szerbiába nem lehet őket visszaküldeni, mert nem biztonságos ország – nyilatkozta az MNO tudósítójának Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Szerbiában rekedt vezetője, aki azért lépte át a határt, hogy a saját szemével vehesse szemügyre az állapotokat.

Nem a magyar lakosságot kellene hergelni, nem a feszültséget kellene szítani, hanem az illetékes apparátust kellene megnövelni, és tisztességes táborokat felállítani a migránsok elszállásolására – tette hozzá a volt miniszterelnök.

A pártelnök szerint az Európai Unióban közös határvédelemre, menekültpolitikára, kvótarendszerre lenne szükség, a magyaroknak pedig nincs okuk félni a bevándorlóktól. Felvetésünkre, hogy Ausztria és Németország szigorítja a határellenőrzést, Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a két ország valójában nem zárta le a saját határát. Ha kíváncsi, hogy mit ért ez alatt a politikus, tekintse meg alábbi videónkat!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.