Gyurcsány házában a migránsok

A volt miniszterelnök bejelentkezett a CNN-en, ahol arról kérdezték, miért fogadott be menekülteket az otthonába.

MNO
2015. 09. 04. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A riport egy rövid összefoglalóval indult, amely felvázolta a magyar menekülthelyzetet, és a magyar kormány politikáját bírálta ezzel kapcsolatban. Orbán Viktortól azt az idézetet emelték ki, melyben felszólította a migránsokat, hogy ne jöjjenek Magyarországra, maradjanak a biztonságos Törökországban.

Az amerikai televízióban sugárzott hatperces interjúban Gyurcsány Ferenc Orbán éles kontrasztként jelenik meg, aki hangsúlyozza, hogy feladatának tekinti, hogy megnyissa a házát a menekültek előtt.

A politikus elmondta, hogy eddig mennyi menekültet fogadott már be otthonába, kitért arra, hogy két nagyon kedves afgán aludt náluk az elmúlt éjszaka. Hozzátette, hogy a menekültek nagyon rossz állapotban vannak, és mivel neki van egy nagy háza, úgy döntött, hogy megnyitja előttük a kapuit.

A DK elnöke elmondta, hogy már főzött, mosott is rájuk. Kiderült számára, hogy a csirke a legnépszerűbb a bevándorlók körében. Szólt arról, hogy volt már két olyan vendégük, akik gyermeket vártak, és az orvosi vizsgálatok miatt orvoshoz vitték őket.

A politikus hozzátette, hogy a menekültek nincsenek tisztában azzal, ki is ő, de szerinte ez nem is fontos, ez más kérdés.

A műsorvezető kritizálta a magyar kormány lépéseit a migránsáradattal kapcsolatban, és elmondta, hogy a jelenlegi miniszterelnök viselkedése nagyon eltér Gyurcsányétól. A volt kormányfő erre azt válaszolta, alapvetően nem érti az Orbán-kabinet motivációját, szerinte így próbálnak szavazatokat gyűjteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.