Iskolák is nevezhetnek a Neumann pályázatra

Pályázhat közép- és felsőoktatási intézmény, alapítvány, és egyesület is, csupán egy feltételt kell teljesíteniük.

MTI
2015. 09. 04. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat idei keretösszege 27 millió forint, amiből 5 milliót különítettek el a határon túli pályázók részére, 2 milliót pedig a tavalyi keret maradványaként használnak majd fel. Egy pályázó pályázatonként legfeljebb 1 millió forint támogatást nyerhet el. A jelentkezők a közzététel napjától folyamatosan, a keretösszeg kimerüléséig pályázhatnak.Az első fordulóban október 8-áig lehet beadni az anyagokat, melyeket a bírálóbizottság ezután havonta értékel. A Magyar Média Mecenatúra Program más pályázataitól eltérően a Neumann pályázaton nem előírás, hogy kizárólag regisztrált filmelőállítók jelentkezhetnek. Pályázhat közép- és felsőoktatási intézmény, alapítvány, egyesület is a gazdasági társaságok mellett, ha van lekérhető médiaszolgáltatásra jogosultsága vagy szándéknyilatkozatot hoz ilyen jogosultsággal rendelkező szolgáltatótól – említik meg.Jelezték: nyitott a pályázat a határon túli pályázói – természetes vagy jogi személy vagy más szervezet – kör előtt is, ha van szándéknyilatkozata magyarországi lekérhető médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatótól. Előnyben részesül, aki gyermek- és ifjúsági témában nyújt be pályázatot, ha akadálymentesíti a műsorszámot vakok, gyengén látók, illetve siketek és nagyothallók számára, továbbá vállalja a tartalom angol felirattal ellátását. Ugyancsak előnyt jelent, ha kortárs zenét használ a pályázó. Utaltak arra is: a testület 2012 óta 59 esetben adott ilyen támogatást.A közlemény szerint arról is döntöttek a testület e heti ülésén, hogy az október 10-én tartandó X+1. Göcsej Filmszemlén 600 ezer forintot ajánl fel a médiatanács néhai elnökéről, Szalay Annamáriáról elnevezett fődíj elnyerője számára, valamint 300-300 ezer forintot a legjobb kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a filmetűd alkotójának. A testület a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon a legígéretesebb tehetségű pályakezdő animációs alkotónak járó Macskássy Gyula-díj, valamint a George Palról elnevezett közönségdíj mellé 500-500 ezer forintos hozzájárulást ad.Negyedik alkalommal rendez animációs seregszemlét az Illyés Gyula Gimnázium Alapítvány és a Manifeszt Egyesület Budaörsön, idén október 21–24. között. A médiatanács a Budapesten november 5–8. között látogatható XII. Aranyszem Operatőr Fesztivált 500-500 ezer forintos díjakkal támogatja, felajánlva azokat négy kategória – a dokumentum-, a kisjáték-, a természet- és a tévéfilm – győzteseinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.