Kész a kocsi, amellyel lezárnák a gyékényesi átkelőt

Zákány polgármestere azt mondta, nincs információja arról, hogy mikor zárják le a határt.

MTI
2015. 09. 23. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek óta a horvát–magyar határra, a gyékényesi átkelőhöz vonattal hozott, illetve más magyar településekről – Barcsról, Letenyéről – a Somogy megyei Zákányba, a vasútállomásra szállított migránsokat a rendőrök minden esetben kisebb csoportokban kísérték a többnyire 14-16 kocsiból álló szerelvényekhez. Az illegális bevándorlókat innen vitték tovább a regisztrációs pontokra. Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.

A mintegy 1100 lakosú település polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz–KDNP) szerda délután az MTI tudósítójának megerősítette a határ lezárásának előkészületeit, ugyanakkor azt mondta, arról nincs információja, hogy mikor zárják le a határt.

A migránsok szerdán is folyamatosan érkeztek és érkeznek a határra – mondta a polgármester, jelezve, hogy tudomása szerint késő délután egy újabb, nagyobb csoportot szállítanak a horvátok a határra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.