Letartóztatták a halálos balesetet okozó lengyel kamionost

A balesetben egy másfél éves kislány és ötvenkét éves nagymamája a helyszínen meghalt.

MTI
2015. 09. 16. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset egy zebrán történt, a kamionos nem adott áthaladási elsőbbséget a gyalogosoknak, akik már mintegy négy métert megtettek a kijelölt gyalogátkelőn, amikor elütötte őket – írták.

Az indoklás szerint a gyanúsított Magyarországon sem állandó, sem ideiglenes lakóhellyel nem rendelkezik, életvitelszerűen nem itt él, ezért fennáll annak a veszélye, hogy az országot elhagyva nem térne vissza az eljárás lefolytatására, valószínűsíthető, hogy a magyar nyomozóhatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Mindezek miatt helyezte a bíróság a kamion vezetőjét előzetes letartóztatásba.

A rendőrség hétfőn arról tájékoztatott, hogy a lengyel rendszámú kamion Tiszaújvárosban az Örösi úton lévő gyalogátkelőhelyen hajtott a gyalogosok közé, és egy családot gázolt el. A tizenhét hónapos kislány és nagymamája olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja nem sérült meg, de sokkos állapotba került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.