Magyar–román: garázdaság miatt még százhúsz embert keres a rendőrség

Ha bárki felismeri a fotókon szereplőket, telefonáljon a megadott számra.

MTI
2015. 09. 07. 21:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK a lakosság segítségét kéri: ha bárki felismeri a honlapra feltett fotókon szereplőket, telefonáljon a megadott számra.A közlemény szerint a BRFK „csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” indított eljárást.Az eset hátteréről azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy körülbelül 120 főből álló társaság múlt pénteken éjjel az V. kerületben lévő Erzsébet téren, a József Attila utcához közel, valamint a Deák téri 47-49-es villamosmegálló közelében, illetve a Deák tér és Bárczy István utca kereszteződésében pirotechnikai eszközöket használva, hanghatásokat kiváltva, hangos ritmusokat zengve, az ott parkoló gépjárműveket, valamint a közterületi padokat, székeket megrongálták.A társaság többsége piros-fehér-zöld színű, valamint piros-fekete színű vagy sötét kámzsával arcát eltakarta – tették hozzá.A gól nélküli döntetlennel végződött pénteki Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál.A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy három embert letöltendő, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság a Magyarország–Románia labdarúgó-mérkőzés előtt, alatt és után rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.