Nyomozás indult a migránsokat bántalmazó operatőr ellen

A hatóság vizsgálja azt is, megállapítható-e a garázdaságnál súlyosabbnak minősülő bűncselekmény.

MTI
2015. 09. 10. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törő Sándor közölte, a főügyészségre érkezett feljelentés szerint a helyszínen forgató egyik tévé női operatőre több menekültet bántalmazott, köztük gyermeket is. A feljelentés elbírálására jogosult járási ügyészség csütörtökön garázdaság vétsége gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Szegedi Rendőrkapitányság folytat le fokozott ügyészségi felügyelet mellett. A nyomozás során a hatóság vizsgálja azt is, megállapítható-e a garázdaságnál súlyosabban minősülő bűncselekmény is – tette hozzá.

A keddi eset után a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért közleményben tudatta, hogy feljelentést tesznek, mert az N1TV operatőre elgáncsolt egy gyerekével a kezében futó édesapát, és erőből megrúgott egy kislányt a röszkei rendőrségi gyűjtőpontnál.

Az N1TV kedd este közleményt adott ki, amelyben azt írta: „Az N1TV munkatársa a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntettük.\" A főszerkesztő, Kisberk Szabolcs által jegyzett közleményben hozzátették: az ügyet részükről lezártnak tekintik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.