Pénteken szavazhatnak a kormány javaslatáról

A kormánypárti frakciók javaslatcsomagjáról ugyanakkor pénteken csak tárgyalni kezdenek.

MTI
2015. 09. 03. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti frakciók javaslatcsomagjáról ugyanakkor pénteken csak tárgyalni kezdenek, de aznap nem dönthetnek a képviselők, mivel a házszabálytól eltérő tárgyalást nem támogatta a Ház négyötöde.A parlament csütörtöki döntése értelmében pénteken vitatják meg a képviselők azt a határozati javaslatot is, amellyel az Országgyűlés felszólítaná az Európai Unió vezetőit a kontinens és polgárai védelmére.Pénteken ugyanakkor dönthet az szja-törvény módosításával a Ház arról, hogy egy évvel eltolja a családi kedvezmény igénybevételéhez kötött kötelező adóazonosító-használatot.A tömeges bevándorlással összefüggésben a kormányoldal egyebek mellett tranzitzónák felállítását javasolta a határon, kezdeményezték a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmának bevezetését és a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását annak érdekében, hogy önálló büntetőjogi tényállás legyen a határzár tiltott átlépése, megrongálása, a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása. A honvédség – a kormánypárti frakciók indítványára – új feladatokat kaphat a migrációs válsághelyzet idejére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.