Rogánék a frakcióülésen is migránsoznak

Ezenfelül a közigazgatási rezsicsökkentés és a családok támogatása lesz a téma.

2015. 09. 16. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozáson a kormánypárti képviselők tájékoztatást hallgatnak meg Orbán Viktor miniszterelnöktől, Pintér Sándor belügyminisztertől, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől a migráció következtében kialakult helyzetről, a határzárról és a várható további lépésekről – mondta a frakcióvezető.Szó lesz arról is, hogy a kormányfő milyen mandátummal készüljön az európai uniós csúcstalálkozóra. Rogán Antal ezzel kapcsolatosan arra számít, a kormánypárti frakció megerősíti, hogy továbbra is a határok védelmét tartják a legfontosabbnak, minden másról csak ezután lehet beszélni.A képviselőcsoport ki kívánja nyilvánítani azt is, hogy Magyarország nem akar egy nagy menekülttáborrá válni, az úgynevezett hot spotokat az EU területén kívül kell kialakítani – jelezte a politikus. Ismert, a kifejezést Orbán Viktor „honosította” meg – tekintse meg a miniszterelnök interjújának elemzését a Hír TV Lapzárta című műsorában!Rogán Antal közölte: emellett tájékoztatást kapnak majd a bürokráciacsökkentés állásáról. Mint fogalmazott, állami, közigazgatási rezsicsökkentésre van szükség, ennek előkészületeiről, a várható törvényi változásokról Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől várnak beszámolót. Megjegyezte, e törvényjavaslatok még ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek.A frakcióülésen tárgyalni fognak továbbá a gyermekes családok támogatásáról, amellyel kapcsolatban kiemelt téma lesz a széles körű ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás. Mindkét területen jelentős előrelépés történt az idén, arról, hogy mit sikerült elérni és mi várható a közeljövőben, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár ad tájékoztatást – tudatta Rogán Antal.A fideszes politikus a napirendre kerülő kérdések között említette végül azt, hogy a gyermekes családok támogatását a gyermekek után járó adókedvezmény milyen bővítésével lehet megvalósítani a következő években. Ez nyilvánvalóan a gazdaságpolitikai helyzet függvénye is, de „szeretnénk lefixálni ennek a menetrendjét”, mert a ciklus végére mindenképpen el kell jutni oda, hogy a kétgyermekes családok adókedvezménye a duplájára nőjön – mondta a frakcióvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.