A magyar rendőrökhöz kerülhettek a horvátok fegyverei

A párban lévő magyar és horvát rendőrök közül előbbiek szimplán zsebre tették társuk fegyverét.

MNO
2015. 10. 22. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a magyar rendőrök a magyarbólyi határnál megtudták, hogy hamarosan lefegyverezhetik horvát kollégáikat, egyszerűen összegyűjthették és elrejthették a pisztolyokat – írta a Népszabadság Online. Egy másik verzió szerint a párban lévő magyar és horvát rendőrök közül előbbiek szimplán zsebre tették társuk fegyverét, és a határátkelőhöz visszatérve adták újra oda azokat.

A lap szerint a belügyi és rendőrségi vezetés nem nagyon igyekezett szeptember 18-a után, hogy tisztázza, hova lettek a Magyarországra érkező horvát rendőrök fegyverei. Aznap még átkutatták a lefoglalt horvát vasúti kocsit, de állítólag fegyvereket nem találtak. Először pedig Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó azt állították: a negyven horvát rendőrt a magyarok lefegyverezték. Az ORFK és Pintér Sándor belügyminiszter később viszont azt mondták, hogy ilyesmi nem történt, mert a horvátoknál nem volt fegyver. A helyszíni videók szerint viszont a horvát rendőrök pisztollyal az oldalukon érkeztek Magyarországra. A horvátok korábban 30 ezer eurós kártérítést követeltek a lefoglalt vonat miatt, a magyar fél viszont azt válaszolta, nem kapnak pénzt. A vonat több mint ezer migránst vitt a magyarbólyi vasútállomásra, a magyar kormány szerint viszont engedély nélkül lépte át a határt a horvát rendőrökkel együtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.