Eredménytelen volt a böhönyei polgármester-választás

Zsoldos Márta Piroska mostani és Szijártó Henrik korábbi polgármester egyaránt 577 szavazatot kapott.

MTI
2015. 10. 11. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert júliusban a hattagú képviselő-testület feloszlatta magát, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együttműködni a tavaly októberben megválasztott Zsoldos Márta Piroska (független) polgármesterrel.

Vezér Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetője a polgármester-jelöltekre leadott szavazatok összeszámolását követően az MTI-nek elmondta: az előzetes eredmények alapján a három független jelölt közül ketten azonos számú szavazatot kaptak, ezért érvényes, de eredménytelen volt a polgármester-választás.

Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik korábbi polgármester (ő egy évvel ezelőtt egy szavazattal maradt alul a választáson) egyaránt 577, míg a harmadik jelölt, Kalocsai Bálint, a korábbi képviselő-testület tagja, 29 voksot kapott.

A jegyző tájékoztatása szerint a mintegy 2300 lakosú település 1902 választásra jogosult állampolgára közül 1191-en adták le voksukat. Hét szavazat érvénytelen volt. A polgármester-jelöltekre leadott szavazatokat háromszor számolták meg.

Közölte továbbá, hogy a hat képviselői helyre 21-en pályáztak: 20-an függetlenként – köztük a korábbi testület öt tagja –, valamint egy Jobbikos jelölt, aki ugyancsak tagja volt a képviselő-testületnek. Vezér Ákos jelezte, a képviselői helyekre leadott szavazatok összeszámolása még folyamatban van, erről csak később tud tájékoztatást adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.