Megsértenék hazánk szuverenitását

Magyarország ezért megtámadhatja a Dublin III. módosítását.

MNO
2015. 10. 06. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külügyminiszter keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kötelező kvóta ötletét Magyarországon valamennyi parlamenti párt ellenzi, abban nincs egyetértés mindössze, hogy milyen fellépés volna szükséges ellene. A kormány ezért a parlament elé terjeszti saját javaslatát: az európai kvótarendszer – tehát ami az EP asztalára kerül – legyen önkéntes, ne sértse meg az egyes tagországok szuverén jogát arra, hogy kit enged be a határokon és kit nem. Szijjártó úgy fogalmazott, a jogrendszerben értelmezhetetlen a relokáció szó, amit a nemzetközi javaslat tartalmaz, ezért elfogadhatatlan hazánk mint az EU tagállama számára.

Közölte, miután a magyar parlament demokratikus döntést hoz, e felhatalmazás birtokában a kormány a környező országokhoz fordul álláspontjával, hogy tárgyaljon róla velük.

Az Európai Unió a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot úgy, hogy nem kapott rá felhatalmazást – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel.

Victor Ponta román kormányfő szerint országa hibázott, amikor Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával együtt a befogadási kvóták ellen szavazott az Európai Unió igazságügyi és belügyminisztereinek szeptemberi rendkívüli tanácskozásán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.