Nyomozók a végrehajtóknál

Ügyészségi felügyelet alatt megindult a vizsgálat a köztestületnél.

Horváth Csaba László
2015. 10. 27. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap egy ügyészségi nyomozó és egy szakértő jelent meg a köztestületnél – erősítette meg lapunk információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Bagoly Bettina elmondta, a szakértő ügyészi felügyelettel adatokat gyűjt a karnál, ami a nyomozás része. Az ügyben januárig nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A feljelentést az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára tette azután, hogy a tárca elvégezte a köztestület teljes jogi, pénzügyi átvilágítását. Az akkori jelentések kiértékelése és elemzése során több ponton is olyan körülményeket észleltek, amelyek felvetették a bűncselekmény gyanúját. Az igazságügyi tárca felügyeleti jogkörében eljárva tavaly év végén rendelte el a testület teljes körű átvilágítását, valamint működésének ellenőrzését. Az immár karrá alakult szervezetet ért folyamatos panaszok és sorozatos botrányok miatt pedig a tárca miniszteri biztost rendelt ki a végrehajtói kar mellé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.