Diplomaták Vonánál

Félévente tart ilyen rendezvényeket a Jobbik, és ezek eddig is a nyilvánosság kizárásával zajló, zártkörű fórumok voltak.

Katona Mariann
2015. 11. 21. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesüléseinket megerősítette Vona Gábor, a Jobbik elnöke is, azt azonban nem kívánta elmondani, hogy mely országok képviseltették magukat. Arra hivatkozott, hogy félévente tartanak ilyen rendezvényt, és ezek eddig is a nyilvánosság kizárásával zajló, zártkörű fórumok voltak. A pártelnök mindössze annyi árult el, hogy tartott egy tájékoztatót a Jobbik kül- és belpolitikai elképzeléseiről, köztük az Európát sújtó migrációról, illetve az itthon jelentős érdeklődésre számot tartó korrupciós helyzetről. Vázolta, hogy a Jobbik a második legerősebb párt, és 2018-ban kormányváltásra készül.

Vona Gábor előadása után a megjelent diplomatáknak lehetőségük volt kérdezni, a pártelnök elmondása szerint leginkább a bevándorlás és a terrorizmus volt a téma. Novák Előd Jobbik-alelnök néhány héttel ezelőtti akciója iránt, amikor kalapáccsal és vésővel esett neki a Szabadság téri szovjet emlékműnek – Vona Gábor közlése szerint – nem érdeklődtek a megjelentek, ahogyan a Jobbikot gyakran érő szélsőségesség vádját sem feszegették. A pártelnök szerint ugyanis a Magyarországon dolgozó diplomaták és nagykövetek számára egyértelmű a Jobbikban lezajlott néppártosodási folyamat.
Lapunk információi szerint a Jobbik rendezvényén többségében európai országok képviselői voltak, de többen érkeztek Ázsiából, illetve az afrikai kontinensről is volt vendégük. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől a Magyar Nemzet megtudta, hogy sem az amerikai nagykövetség, sem az ország kormányának képviselője nem vett részt az eseményen.

– Az Egyesült Államok nagykövetségének tisztségviselői a teljes politikai és társadalmi spektrumon található személyek és csoportok széles körével találkoznak annak érdekében, hogy jobban megértsék a magyar emberek nézeteit. Az, hogy egy bizonyos személlyel vagy csoporttal találkozunk, nem jelenti azt, hogy egyetértünk politikájukkal – közölte kérdésünkre Elizabeth Webster szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.