Helyreállt a rend Ferihegyen

Informatikai hiba miatt a kedd reggeli járatok nem indultak el időben a Liszt Ferenc repülőtérről.

MTI
2015. 11. 10. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kurucz László elmondta: megkezdődött a poggyászfeltétel és a járatindítás. A nap folyamán az induló járatoknál előfordulhatnak még késések, illetve a poggyász később érhet célba. A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a forgalom helyreállításán – tette hozzá.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: 6 és 8 óra között tizenöt járatot érintett a késés. Az, hogy egy ilyen helyzetben milyen sorrendben indítják a járatokat, a légitársaságok döntésén is múlik. Véleménye szerint egy órán belül megszűnik a sorban állás.

Nem indultak el a hajnali járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 2-es terminál informatikai rendszerében történt meghibásodás miatt, ezért késésekre lehet számítani – közölte a Budapest Airport kedd hajnalban. Kurucz László korábban elmondta, hogy a Budapest Airport Facebook- és Twitter-oldalán folyamatosan tájékoztatják az utasokat a legfrissebb információkról. A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés kilenc járatot érint az eredeti indulási időpont szerint 6.00 óra és 7.15 között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy amszterdami, párizsi, milánói, tel-avivi, eindhoveni, brüsszeli és moszkvai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.