Hétvégente nem áll meg a metró a Széll Kálmán téren

A 2-es metró november 14–15-én, 21–22-én, és 28–29-én megállás nélkül halad át az állomáson.

MTI
2015. 11. 11. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy a téren álló metróépület felújítását november 14–15-én, 21–22-én, majd 28–29-én folytatják. Lebontják a februárban megépített ideiglenes védőtetőt, újjáépítik a homlokzatot és belsőépítészeti munkákat végeznek.

Úgy fogalmaztak: a metró kijárati épületének korábbi, „legyezős” alakja – mint a Széll Kálmán tér egyik jelképe – a rekonstrukció után is megmarad, de „már egy teljesen felújított, modern arculatú, üvegfalakkal határolt épület részeként”.

A felújítás miatt az érintett három hétvégén a 2-es metró a teljes vonalon – az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között – jár, azonban a Széll Kálmán téren megállás nélkül áthalad.

Az utasok a Széll Kálmán teret a Batthyány tér és a Széll Kálmán tér között közlekedő, M2-es jelzésű pótlóbusszal, a 39-es autóbusszal vagy a 22-es, a 22A és a 222-es busszal érhetik el, amelyek meghosszabbított útvonalon járnak budakeszi végállomásuk és a Batthyány tér között.

A Széll Kálmán teret érintő többi járat a megszokott rend szerint közlekedik az érintett hétvégéken – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.