Magyarországi muszlimok: Erre nincs mentség

Gyáva terroristák ártatlan embereket mészároltak le – deklarálta két hazai muzulmán szervezet is.

MTI
2015. 11. 14. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösség szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az iszlám azt parancsolja: béke, tolerancia, segítségnyújtás a szegényeknek, árváknak!

Álláspontjuk szerint a világnak fel kell lépnie minden szélsőséges erő, rasszista, megkülönböztető gondolkodás, tevékenység ellen, az „iszlám köntösébe bújt”, de nem muszlimok szélsőséges nézetei ellen is, mert gúnyt űznek a vallás tanításaiból. Ezeknek az „erőknek” nincs helyük sem Európában, sem máshol – szögezték le.

Közölték továbbá, hogy ugyanakkor az iszlamofóbia ellen is küzdeni kell, mert a világ muszlimjainak túlnyomó többsége békés és elítéli az erőszakot.

Hasonlóképpen vélekedett a Magyarországi Muszlimok Egyháza is, hozzátéve: Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.” Emellett az egyház részvétét fejezte az áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország kormányának és lakosságának.

Kövesse velünk az eseményeket percről percre!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.