Új elnök a kerékpárosklub élén, ezt akarja

Kürti Gábor, a Critical Mass korábbi szervezője, a Hajtás Pajtás ügyvezetője folytatja az MK élén.

2015. 11. 20. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László János eddigi elnök visszavonulásával és a korábbi elnökség mandátumának lejártával tisztújítást tartott a napokban a Magyar Kerékpárosklub (MK). Mint honlapjukon írják, három régi és két új elnökségi tagot választottak – tiszteletbeli örökös elnöknek pedig megtartották Lászlót.

A megválasztott elnökségi tagok és a klub irányításában vállalt szakterületük:

Az elnököt a múlt héten megválasztott elnökség a most szerdai első ülésen választotta meg. Ő nem más, mint Kürti Gábor (Kükü), aki kezdetektől részt vett a Critical Mass felvonulások szervezésében, emellett a Hajtás Pajtás futárszolgálat ügyvezetőjeként is ismerhető.

Ő volt a fő motorja annak a folyamatnak, mely révén jelenleg a klub működését 80 százalékban a tagdíjak, az 1 százalékos felajánlások és egyéb támogatások biztosítják, így a szervezet nem bizonytalan pályázati, állami vagy céges forrásoktól függve, hanem ténylegesen a közösségért és céljaiért tud dolgozni.

Kükü tagsági pályázatában korábban is markáns helyet foglalt el a bringás közlekedés népszerűsítése, a szemléletformálás (kampányok, oktatás), a közlekedésszakmai érdekképviselet erősítése és az országossá válás céljából a területi szervezeti struktúra megerősítése.

Kürti Gábor továbbra is folytatná „a haladó közlekedéstechnikai megoldások és pozitív kommunikációs technikák használatát” akár sikeres külföldi példák importálásával is, de továbbra sem kerékpárközpontú, hanem integrált közlekedési szemlélet alapján.

Kükü egy konkrét és publikus szakmai útitervet és eredménylistát tenne a tagok és szimpatizánsok elé. Ennek segítségével követhetővé válna, mit tesz tagjaiért, a közlekedőkért és az élhetőbb településekért a kerékpárosklub, valamint ebben a munkában milyen eredményei és céljai vannak.

A klub elnökhelyettese Halász Áron kommunikációért felelős elnökségi tag lesz, ő az I Bike Budapest mozgalom szervezője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.