Vizsgálatot indítottak a villamosbaleset miatt

A Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség is vizsgálódik.

MTI
2015. 11. 10. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK tájékoztatása szerint a vasúti balesetek esetében eljáró Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség is vizsgálatot indított, az utóbbiba várhatóan igazságügyi műszaki szakértőt is bevonnak. A spanyol CAF cég a jármű tulajdonosaként kedden teszi meg a hivatalos bejelentést a próbafutásokra engedélyt adó Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, amely a további tesztek időleges felfüggesztéséről vagy részleges korlátozásáról is dönthet. A vizsgálatok befejezéséig nem állapítható meg a hétfői baleset oka – tették hozzá.

A közleményben kitértek arra, hogy a rövid és a hosszú CAF-villamosok két különböző típusnak számítanak, ezért a típusengedéllyel rendelkező rövid villamosok közlekedésére nincs hatással a baleset.

Hétfő este két villamos ütközött a XI. kerületi Hengermalom útnál az 1-es villamos vonalán: egy új típusú, hosszú CAF-tesztjárat hátulról beleszaladt egy másik szerelvénybe. A spanyol gyártmányú villamosok várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten, az 1-es villamos vonalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.