1600 ember várja büntetését Facebook-megosztásért

Egyre többen osztják meg a korábbi polgármester gyanús ügyeit.

MNO
2015. 12. 03. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Árpádnak, Siófok korábbi polgármesterének nem tetszett, hogy a helyi ellenzék Facebook-oldalán cikket jelentetett meg egy belvárosi lakás eladásáról, amelyhez még 2014-ben ő írt ki pályázatot. Az anonim szerző azt állította, hogy az eladásról szóló önkormányzati jegyzőkönyvek hiányosak, ám még így is feltűnően alacsony árat állapítottak meg – olvasható a portálon.

Mint írják, a Siófok és a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon megjelent cikk annyira felbőszítette a volt polgármestert, hogy a hatóságokhoz fordult. Mivel a cikk írója ismeretlen, a megosztók ellen tett feljelentést.

Bár ekkor Balázs Árpád már rég nem volt polgármester, még a képviselő-testületbe sem került be, az ügyészség úgy értékelte, hogy hivatalos személyt ért támadás, és átvette a vád képviseletét. Mivel a siófoki ügyészség elfogultságot jelentett be, a fonyódi kezdett foglalkozni az üggyel.

Az eljárás kezdetén a 43 megosztóból 17 siófoki polgár ellen indult büntetőeljárás – írják, hozzátéve: főként a helyi ellenzék, a DK és a szocialisták embereit idézték be, majd meggyanúsították rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt, és a rabosították őket.

A történteken múlt héten írta meg a 444.hu, néhány nap alatt pedig több mint 1600-an osztották meg az eredeti posztot, tömegesen megvalósítva ugyanazt a bűncselekményt, amivel a 17 siófokit gyanúsítja az ügyészség – írja az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.