A Jobbik a NAV-hoz fordul Habony ügyében

Remélik, az adóhatóság tényleg kinyomozza, miből telik a kormányfő tanácsadójának a luxusra.

MNO
2015. 12. 11. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) fordult, hogy vizsgálják meg, Habony Árpád miből finanszírozza „luxuséletvitelét és kiadásait” – mondta Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője utalt a Habony Árpádról a napokban megjelent videóra. A felvételt, amelyen Habony Ibizán szórakozik egy bárban, időközben eltávolították. Szilágyi azt kérte, az adóhatóság vizsgálja meg a sajtóban megjelentek és egyéb a nyilvánosságban elérhető információk alapján, hogy Habony Árpád, „aki a miniszterelnök főtanácsadójának nevezi magát”, miből finanszírozza luxuskiadásait, rendelkezik-e munkaviszonnyal, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal.

Szilágyi György reményét fejezte ki, hogy a NAV komolyan veszi bejelentésüket, és megvizsgálják, miből él, egyúttal felszólította a kormányt: öntsön tiszta vizet a pohárba, tisztázzák, milyen viszonyban van Habony Árpád Orbán Viktor kormányfővel, igaz-e például, hogy az üzleti ügyeit is intézheti.

A DK már korábban vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Habony Árpád ellen. A nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti többsége elutasította, hogy átvilágítsák a tanácsadót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.