Elhatárolódnak a BME vezetői a kancellártól

Barta-Eke Gyula egy főzőműsorban tett a nőkről általánosító kijelentést.

MNO
2015. 12. 17. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A BME rektora, összes dékánja és rektorhelyettese elhatárolódik az egyetem kancellárjának a »Főzz együtt a kancellárral« című műsorban elhangzott, nőkre vonatkozó lealacsonyító, elfogadhatatlan kijelentéseitől” – olvasható a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) honlapján megjelent közleményben.

Az ügy előzménye, hogy Barta-Eke Gyula az említett műsorban arról beszélt: „nincs olyan nő, aki nem evett a nagymamánál májkrémes kenyeret, ezért a nőket a májkrémmel le lehet venni a lábukról”. A műsor riportere erre hozzátette, hogy a máj terhesség alatt is segíthet a nőknek, Barta-Eke pedig megjegyezte: a nők egyelőre „nem terhesek, de ezen is tudunk segíteni, ha igény van rá, adáson kívül”. (A videón ez 28:50-től hallható.)

Barta-Eke 1998 és 2002 között Ózd alpolgármestereként dolgozott.

Korábban Kövér László házelnök és Ákos nőkről tett nyilatkozatai kavartak vihart. A popénekes szavai miatt a kormány és a Telekom között is háború robbant ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.