Ezt várják a közútkezelő új vezetőjétől

Nemes-Nagy Tibor lett az állami közútkezelő új vezérigazgatója.

MNO
2015. 12. 17. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 1-jei hatállyal Nemes-Nagy Tibort a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A közútkezelő új vezetőjét a közlekedéspolitikáét felelős államtitkár, Tasó László javasolta a posztra. A közlemény szerint „a szaktárca a közlekedők elvárásaihoz jobban igazodó, lényegesen kevesebb korlátozással járó fenntartási és működtetési tevékenységet vár el.” A cél, hogy a közutak használóit lényegesen kisebb mértékű akadályoztatás érje. Kötelezővé válik az éjszakai munkavégzés a torlódások legkisebb mértékűre csökkentése érdekében. Ellenőriztetni fogják, hogy csak a feltétlenül indokolt mértékben történjen közlekedési korlátozás, forgalomlassítás.

Elvárják továbbá „a közfoglalkoztatás gyorsabb ütemű térnyerését a feladatellátásban”.

Nemes-Nagy korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának főtanácsadója volt, előtte pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetőjeként, illetve a Magyar Triatlon Szövetség megbízott főtitkáraként dolgozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.