Félig rovásos táblákat szedettek le Janiczakék

Bolyok feliratú táblákat szedetett le Ózd jobbikos vezetése, mondván, azok nem is történelmi dolgot jelölnek.

MNO
2015. 12. 10. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonta Ózd vezetése az engedélyt a Bolyok feliratú táblák kitételére, és egyes helyekről már el is távolították azokat – olvasható a település honlapján. Janiczak Dávid közölte: a táblák kitételét az előző városvezetés és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. engedélyezte a Bolyokvasvári Polgári Körnek, ami évek óta dolgozott a projekten. A feliratokkal a régi Bolyok határait kívánták jelölni, a táblákat a városon áthaladó főutakon több helyen is kitették.

„Azért helyeztük ki, hogy az 1100 éves történelmünknek és múltunknak emléket állítsunk. A több mint 1000 éves történelmünket másoknak az érdeke szerint ne dobjuk ki az ablakon” – jelentette ki a Bolyokvasvári Polgári Kör elnöke, Kovács Veres Sándor.

Ózd vezetése viszont visszavonta az engedélyt, a félig rovásírásos táblát pedig Urajnál már le is szedték. Janiczak Dávid szerint hasonló jelzéseket nem helyezhet el bárki a városban, a tábláknak fontos szerepük van, kitételük pedig engedélyhez kötött. „Ezek eredeti településnév-jelző táblák, tehát egyáltalán nem valami történelmi dolgot jelölnek, de még ha azt jelölnének, akkor sincs tudomása a városlakóknak arról, hogy Bolyok ekkora kiterjedésű lett volna, hiszen a városrészek Ózdon mindig jól elkülöníthetőek voltak” – fejtette ki a jobbikos polgármester. Többen az Ózdi Városi Televízió Facebook-oldalán is arra panaszkodtak, hogy rossz helyre tették ki a táblákat. „Szentsimon felé sem ott van Bolyok határa, ahová ezt kitették” – írta egy felhasználó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.