Fizetni kell mégis az M85-ös főút használatáért

A Csorna és Győr közti gyorsforgalmin áthaladók nem ússzák meg.

MNO
2015. 12. 28. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizetni kell január elsejétől az M85-ös főút, a Csorna és Győr közti gyorsforgalmi használatáért – írta a Nyugat.hu. Korábban elterjedt, hogy mégsem kell majd így tenni, de a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján úgy tűnik, elkerülhetetlen a változás. A minisztérium szerint erről már egy júniusi kormányrendeletből értesülni lehetett. Az Inforábaköz.hu szerint az M86-os csornai elkerülője is fizetős lesz.

Mindez a Nyugat.hu szerint azt jelenti, hogy aki Győr felé autózik, annak a 32 km-es útszakaszra is meg kell vásárolnia a megyei matricát.

Az M86-os ingyenes maradhat a teljes szakasz elkészültéig, várhatóan 2016 második feléig, most csak azokat a részeket tehetik fizetőssé, amelyek teljes hosszban elkészültek és a gyorsforgalmi úthálózat részévé váltak.

Azok a szakaszok kerülnek be a fizetős rendszerbe, amelyek összefüggő hálózati elemként idén kerültek be a rendszerbe – mondta még el a Hír TV Reggeli járat című műsorában december 21-én Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szóvivője. Azt ekkor nem tudta elmondani, hogy hány kilométeres szakaszokról van szó, de azt mondta: elég hosszú, hogy „a közlekedők, a tranzitforgalom és az ott lakók is élvezzék ennek előnyeit. A díjköteles szakaszok, a gyorsforgalmi szakaszok gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb bejutást tesznek lehetővé”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.