Jobbik: Embertelenség visszakérni a rendőrök pénzét

A rendőrök munkáltatója több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli.

MNO
2015. 12. 20. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában.

A jobbik vérlázítónak tartja, hogy egy október 20-án meghozott állásfoglalásra hivatkozva kérik vissza a pénzt a rendőröktől.

A Jobbik most azt írja: a rendvédelmi dolgozók jóhiszeműen vélték úgy, készenléti szolgálatuk túlórának minősül. „Fokozza a Fidesz-kormány pofátlanságát, hogy ezek a rendőrök családjuktól távol, olykor fűtés nélküli helyiségekben, néha étlen-szomjan szolgálták a határ védelmét” – írja a párt, hozzátéve: a rendőrök segítségére szerveződött civilek adományait felsőbb utasításra nem fogadhatták el.

„Ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat” – írja a radikális párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.