Komoly az ügy a Központi Okmányirodánál

Szervezetten folyt a korrupció a hivatalnál.

MNO
2015. 12. 22. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban több embert bilincsben vittek el a Központi Okmányirodából. Most úgy tűnik, komolyabb lehet az ügy, mint azt előzőleg sejteni lehetett. A hivatal tizenegy korábbi munkatársa ellen visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás, a rendőrség azonban nem árult el részleteket – írja a VS.hu.

A személyi igazolványokat, jogosítványokat kiállító állami hivatalnak korábban is volt már zűrös ügye. A hivatali dolgozók 2013 elejétől több mint ötven külföldi állampolgárnak állítottak ki hamis magyar okmányokat, Jelen esetben szervezett ügyről lehet szó, illetve nagyon elterjedt a hamis személyik, útlevelek kiállítása az intézményben – ekképpen kommentálta az ügyet Tóth István János a Corvinus Egyetem korrupciókutatója.

A hazai korrupciókutató civil szervezetek szerint ritkák a jelenlegi nyomozáshoz hasonló korrupciós esetek, mert az okmányirodás vesztegetés nem jár akkora előnnyel. Ráadásul az igazolványok kiállítása kontrolláltabb folyamat, mint a kedvezményes honosításé, amely körül korábban számos visszaélés történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.