Lego robotokkal tanulhatnak a rászoruló tehetséges gyermekek

Így akarják fejleszteni a térbeli gondolkodásukat.

MTI
2015. 12. 11. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető National Instruments magyar leányvállalata jövő év június 30-áig bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a robotokat a vállalat speciális mentorprogramjának keretében, hogy szórakoztató formában segítsék a gyerekek térbeli gondolkodását, fejlesszék fantáziájukat, megismertessék a gyermekeket a grafikus programozás alapjaival – közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A két darab 979 Lego Mindstorms Educational Kit (NXT 2.0 típusú robot) segítségével a gyerekek a robotépítésen keresztül ismerhetik meg a grafikus programozás alapjait, és rálátást kaphatnak a természettudományokra, valamint a mérnökszakmában rejlő lehetőségekre.

A mentorprogram keretében az alapítvány informatikai fejlesztői és néhány mentora egy külön tréningen is részt vehetett, ahol megismerkedhettek az új felszerelések használatával, valamint azzal, hogy a robotokon keresztül hogyan tudják játékos formában átadni a programozás alapismereteit. A gyerekek ezáltal folyamatosan bővíthetik tudásukat, az évente meghirdetett hét különböző verseny során pedig próbára tehetik kreativitásukat, problémamegoldó képességüket. A versenyek alatt az iskolásoknak az általuk előre beprogramozott robotokkal kell majd különféle problémákat megoldaniuk.

Az alapítvány vezetősége abban bízik, hogy a kezdeményezés segítségével a támogatott gyermekek kedvet kapnak a mérnöki szakmához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.