Medgyessy: Ilyet nem mondtam

A volt miniszterelnök szerint biztos nem mondta, hogy a korrupció nem tapintható.

MNO
2015. 12. 05. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV délelőtti Szabad szemmel adásában a volt miniszterelnök cáfolta, hogy a Magyar Időknek azt mondta volna:

„Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében.”

A műsorban a mondat első felére így reagált: „Nem mondtam, hogy semmivel sem nagyobb, hanem azt, hogy nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy nagyobb-e. (...) De nem ez a lényeg, hanem hogy itt egy minőségileg más korrupció folyik ma Magyarországon, mint korábban. Ezt lehetővé tette az, hogy a kormánynak kétharmados többsége volt hosszú időn keresztül, ebből következően olyan törvényeket tudott hozni, melyek legalizálni tudták ezeket a korrupciós lépéseket. Igazából ebben búvik meg a probléma lényege.” A mondat második feléhez kapcsolódóan hozzátette, hogy épp az ellenkezőjét mondta, mivel ha a hazai és a nemzetközi közvéleményt is foglalkoztatja, akkor az igenis tapintható.

Azt is cáfolta, hogy mindez összefüggésbe lenne a nemrég, Szijjártó Pétertől kapott kitüntetéssel.

Ugyanakkor elismerte, hogy a saját kormánya alatt is volt korrupció. „Nem mondhatom azt, hogy az én időmben, Orbán első miniszterelnöksége alatt, vagy a Horn-időkben ne lett volna korrupció. Ami most más, az a minőség.”  Mint mondta, azt nem tudta, hogy konkrétan hol van a korrupció, de hogy van, azt mindenki tudta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.