Megszállta a TEK az óbudai diplomataiskolát

A British International School környékét lepték el gépfegyveresek. Cikkünk frissül.

MNO
2015. 12. 09. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

TEK-es kommandós ruhába öltözött fegyveresek lepték el a Kiscelli köznél található diplomataiskolát – tájékoztatott az egyik olvasónk. Elmondása szerint sok megkülönböztető jelzéssel ellátott civil autó van a helyszínen. A környékbeliek között olyan információk terjengenek, hogy bombariadó van az intézményben, illetve hogy egy gyermek eltűnt. Szerkesztőségünk többször kereste az iskolát, de senki nem vette fel a telefont.

Tudósítónk délután fél egykor arról számolt be, hogy az akció továbbra is tart, a szűken vett környéket hermetikusan lezárták a hatóságok. Gépfegyveres TEK-esek és egyenruhás rendőrök szállták meg a helyszínt, tudósítónk egy tűzszerész rendőrségi autót is látott elhajtani az iskolától.

A gyerekeket csoportokban engedik ki az iskolából, a szülők nincsenek beszédes kedvükben, de úgy tűnik, a gyermekeknek nem történt komoly baja.

Tudósítónk beszélt az egyik diákkal, aki annyit tudott elmondani, hogy az iskolában összeterelték őket egy terembe, ahol két órán át kellett várniuk, de nem mondták el nekik hogy miért. Kaptak ásványvizet, kekszet és banánt is, amíg ott kellett várakozniuk. Akiért jöttek a szüleik, azokat hazaengedték velük.

Egy másik tanuló arról számolt be, hogy azt mondták nekik, bombariadó miatt vonultak ki a rendőrök, de a veszély már elmúlt.

Tudósítónk szerint a TEK hosszabb ottlétre rendezkedett be, egy rendőr azzal viccelődött, hogy pizzát is rendeltek. Egy másik egyenruhás arról számolt be, hogy az iskolába be-, illetve onnan kihajtó járműveket bombakereső kutyákkal vizsgálják majd át.

A rendőrség az MNO-t arról tájékoztatta, hogy az esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Negyed háromkor tudósítónk azt mondta, körülbelül harminc doboz pizzát vittek be az iskolában várakozó diákoknak. A helyiek türelmetlenek, mivel csak gyalogosan lehet közlekedni a környéken, autóval nem. Egy járókelő tudósítónknak idegességében azt mondta:

„Tessék már felrobbantani az iskolát!”

A hatóságok továbbra sem tájékoztatják a helyszínen várakozókat. Fél háromkor már azt mondta tudósítónk, hogy egyre több villogóval felszerelt autó hagyja el a helyszínt, egy rendőr pedig azt közölte vele, hamarosan véget érhet az akció. Az útzár azonban érvényben volt ekkor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrségre szerdán 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés bombafenyegetésről. A BRFK és a TEK a helyszínen megtette a szükséges intézkedéseket. A rendőrség intézkedett az épület tűzszerészeti átvizsgálásáról.

Az esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.