Milliós jutalmat kapnak az EU-s pénzek lehívásáért

Átlagosan 1,3 millió forintos jutalom jár a közszféra érintett dolgozóinak.

MNO
2015. 12. 11. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós támogatásokért felelős intézményrendszer dolgozói azért részesülnek a jutalomban, mert sikeresen teljesítették a rájuk eső részfeladatokat abban, hogy idén 2200 milliárdnyi EU-s forrást fizessenek ki, a 2007–2013-as uniós támogatásokat százszázalékosan használják fel, és 2700 milliárd forintos keretösszegű pályázatot írjanak ki – írták.

Aki teljesítette a rá vonatkozó részfeladatot, az nyáron kapott négyhavi bónuszt, s most decemberben újabb négyhavi jutalom jár, ha december 15-ig is sikerült hozni a célt. Akiknek ez nem sikerült, arányosan kevesebb, de legalább háromhavi bérnyi jutalmat kapnak. Több munkáért magasabb anyagi ellentételezés jár – fogalmazott a Miniszterelnökség.

Az első négyhavi jutalom nyáron 1,5 milliárd forint értékben került kifizetésre, azaz egész évben összesen 3 milliárd forint bónuszról lehet szó, a Miniszterelnökség pedig a Világgazdasággal közölte, ez átlagosan 1,3 millió forint pluszt jelent, de ebben benne van a referens és az államtitkár is, az átlag mögött tehát nagy eltérések vannak – írták.

A Miniszterelnökség szerint a 2013-as jóslatokra, miszerint 25-30 százaléknyi forrásvesztés következik, rácáfoltak: a tízórás munkanap bevezetésével az akkori heti 5-ről heti 100 milliárdra növelték a kifizetéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.