Nem menekülhetnek a siófoki Facebook-megosztók

Sok ezer felhasználó osztotta meg a Balázs Árpádnak nem tetsző cikket.

MNO
2015. 12. 11. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belvárosi lakást 5 millióért, valaki? című cikk arról szólt, hogy Siófokon egy önkormányzati lakást messze áron alul hirdetett meg az akkor még Balázs irányítása alatt álló város. Mint írják, az ingatlanügy kiteregetése miatt a volt polgármester a rendőrséghez fordult. A nyomozást az ügyészség felügyelete mellett a Siófoki Rendőrkapitányság indította meg, és az írás első 43 megosztójából 17 siófoki polgár ellen büntetőeljárást indított az elmúlt hónapokban. Néhány nap alatt pedig több mint 1600-an osztották meg az eredeti posztot, tömegesen megvalósítva ugyanazt a bűncselekményt, amellyel a 17 siófokit gyanúsítja az ügyészség – ahogy arról mi is beszámoltunk.

A Fonyódi Járási Ügyészség a napokban elutasította a meggyanúsított és rabosított internetezők egy részét védő Czeglédy Csaba ügyvéd által benyújtott panaszt. Czeglédy szerint Balázs Árpád feljelentését és a benne szereplő állításokat a hatóságok nem értékelhetik közvádra üldözendő bűncselekményként, hiszen 2015 februárjában, a cikk megjelenése idején Balázs már rég nem volt polgármester – olvasható a portálon.

Az ügyészség viszont kitart amellett, hogy az internetezők a megosztásgomb megnyomásával megalapozták a hivatalos személy sérelmére hivatalos eljárása miatt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúját is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.