Nincs szükség a gazdálkodást szétlopó állami szereplőkre

A gazdálkodó egység megőrzésére, védelmére van szükség.

MTI
2015. 12. 11. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő pénteken közleményben reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által csütörtökön közöltekre, amely az LMP-s politikus úgy értelmezett: a mezőhegyesi szociális és gazdasági összeomlást a kormány mintagazdaság létrehozásával kívánja kezelni.

A képviselő emlékeztetett Lázár János egy korábbi kijelentésére, miszerint az állam nem tudott gazdálkodni, mert a gazdaságokat „amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét”. Sallai R. Benedek feltette a kérdést: most mire számíthatunk?

A politikus szerint a foglalkozás fenntartásához szükséges termőföldeket haladéktalanul ki kell venni a termőföld-privatizációból, mert amiatt Mezőhegyesen kívül is családok tucatjai vesztik el megélhetésüket szerte a vidéken.

Mint arról a Magyar Nemzet Online is beszámolt, Lázár János csütörtökön bejelentette: a kormány garanciát vállal arra, hogy folyamatosan biztosítja a munkát azoknak, akik Mezőhegyesen az állami ménesben, illetve a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-nél dolgoznak. Hangsúlyozta: nem akarják tönkre tenni a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, ezért készek tárgyalni a tehenészet állami tulajdonba kerüléséről, emellett szeretnék pótolni a település kieső adóbevételeit is. Azt is bejelentették, hogy a mezőhegyesi fejlesztések koordinálására miniszteri biztost nevez ki a kormány.

Mint ismert, a Fővárosi Törvényszék december 10-i hatállyal a jogvédelem biztosítása érdekében leállította egyes mezőhegyesi földek árverését. A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. korábban pert indított a magyar állam és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ellen, kérve a 2017-től érvényes haszonbérleti pályázati eljárások érvénytelenségének, használati jognak, tulajdonjognak, valamint a szerződések érvénytelenségének megállapítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.