Orbán tovább mélyítheti a maláj–magyar kapcsolatot

A két ország kapcsolatát erősítve több fontos megállapodást köthetnek a jövő évben Malajziában.

MTI
2015. 12. 14. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László az Országházban fogadta a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Tan Sri Pandikar Amin Haji Muliát, a malajziai képviselőház elnökét. Megbeszélésüket követő közös sajtótájékoztatójukon a házelnök kiemelte: fontos év az idei a két ország kapcsolatainak tekintetében abból a szempontból is, hogy az idén újranyitották a magyar nagykövetséget Kuala Lumpurban.

A magyar házelnök arról is beszélt, hogy a felsőoktatási kapcsolatokról is megállapodást írnak alá, és ennek eredményeként 40 malajziai diák tanulhat ösztöndíjjal magyar felsőoktatási intézményekben. Emellett a tárgyaláson szó volt a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről is.

Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia hangsúlyozta: csak az idén már a harmadik magas szintű hivatalos látogatásnak számít budapesti útja a kétoldalú kapcsolatok történetében, ugyanis májusban a magyar külügyminiszter utazott Malajziába, júniusban pedig a malajziai parlament szenátusának elnökhelyettese érkezett Magyarországra. Mint mondta, meghívta Kövér Lászlót Malajziába, és remélhetőleg a magyar házelnök még azt megelőzően ellátogat az ázsiai országba, hogy Orbán Viktor is oda utazik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.