Riadóztatták a magyar Gripeneket

Belépett a magyar légtérbe egy utasszállító repülőgép, de nem jelzett.

MTI
2015. 12. 03. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a Dohából Manchesterbe tartó, katari felségjelzésű Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép csütörtökön belépett a magyar légtérbe, de a polgári légi irányítással nem vette fel a kapcsolatot. Az ilyenkor szokásos eljárásrendnek megfelelően azonnal riasztották a Magyar Honvédség kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisáról a Gripeneket.

A készültségi szolgálat géppárjának sikerült „elfognia” a szabálysértő utasszállító repülőgépet. Azonosították a katari repülőgépet, és kikísérték az ország légteréből, olvasható a tárca közleményében.

Mostanában egyre több a Gripen-riasztás: múlt héten egy török gép miatt okozott egy Gripen hangrobbanást Székesfehérváron. Az elmúlt hónapokban is többször bevetették a magyar Gripeneket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.