Támogatókat gyűjtenek az olimpia mellett

Akár a jövő év elején elindulhat az aláírásgyűjtés a főváros olimpiai pályázatával kapcsolatban.

MTI
2015. 12. 13. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus, aki a XIV. kerület polgármestere is, elmondta, korábban kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlésben, hogy írjanak ki helyi népszavazást Budapest olimpiai pályázatáról, a Városliget beépítéséről, valamint a Római-part árvízvédelmi megoldásáról. Az előterjesztést a közgyűlés többsége nem támogatta.

A múlt héten ugyanakkor civilek népszavazási kezdeményezést nyújtottak be az olimpiával kapcsolatban, amelyet Karácsony Gergely fontosnak nevezett, de hozzátette, hogy a Városliget ügyében is ki kellene kérni a fővárosiak véleményét.

Ezért a hét elején a PM társelnöke is benyújtott egy népszavazási kezdeményezést a Városliget beépítése ellen. A Fővárosi Választási Bizottság a benyújtott kezdeményezést a hétfői ülésén tárgyalja majd a napirend szerint. Végső döntés az ügyekben valamikor január vagy február elején lehet – tette hozzá.

A politikus kezdeményezésében az a kérdés szerepel: „Egyetért-e ön azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új épületek építését a Városligetben?”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.