Ujhelyi és Botka is ingyen parkolt

Szabó Bálint szerint politikai alapon osztogattak kedvezményeket Szeged vezetői 2013 előtt.

Gidró Kriszta
2015. 12. 16. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feljelentő úgy véli, mindezt be is ismerte a városvezetés, amikor múlt pénteken nyilvánosságra hozott egy listát a kedvezményezettekről.

Szabó felhívta a figyelmet arra is, hogy a listán szerepel egy olyan volt makói országgyűlési képviselő, aki akkor is ingyen parkolhatott, amikor már nem volt honatya. Kijelentette, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőnek két bérlet is járt, akárcsak Botka László polgármesternek bizonyos években. A polgármesteri hivatal dolgozói közül pedig nem az igazi hivatalnokok kaptak kedvezményt, hanem a polgármester és az alpolgármesterek titkárnői, a polgármesteri kabinet tagjai, a sajtófőnök és a protokollvezető. – Ez azt jelenti, hogy inkább a politikai beosztottak kaptak bérletet – mutatott rá Szabó Bálint. A jogász hozzátette azt is, hogy a valódi szegedi VIP-lista nem teljes, az a nyilvánosságra hozottnál jóval több nevet tartalmaz.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Szegeden 2008 és 2012 között osztogatott ingyenes parkolóbérletek ügyében. Az önkormányzat egy 60-70 nevet tartalmazó listát hozott nyilvánosságra. A városháza sajtófőnöke, Vécsey Ágnes közleményében azt írta, hogy az önkormányzat a város érdekében dolgozók számára biztosított parkolóbérleteket a jelenleg is hatályos önkormányzati rendeletnek megfelelően. A rendeletet azonban 2012 decemberében fogadta el a szegedi közgyűlés, és 2013. január elsején lépett hatályba. Az NNI viszont éppen az ezt megelőző időszakot vizsgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.