A kormánypártiak bojkottálták a közgyűlést

A tanácskozáson csak ellenzékiek jelentek meg.

MNO
2016. 01. 21. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, hamar kiderült, hogy érdemi döntéshozatalra nem lehet számítani, mivel a közgyűlés tagjainak kevesebb mint fele, mindössze tíz képviselő jelent meg. A Fidesz–KDNP politikusai közül senki sem volt köztük, csak ellenzékiek.

Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy az ülés határozatképtelen, ezért megnyitni sem tudta a tanácskozást. A névsorolvasás után – ahol kiderült, hogy a kormánypártiak bojkottálják az ülést – a főpolgármester megjegyezte, hogy az ellenzékiek harmada sincs a teremben.

Lapunk már korábban megírta, hogy a kormánypárti többség várhatóan el sem megy a tanácskozásra. Tokody Marcell jobbikos fővárosi képviselő elmondta: ő elmegy az ülésre, s határozatképtelensége esetén vitanapot javasol.

Tarlós István hétfőn kezdte meg tárgyalásait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel arról, hogy a főváros milyen feltételekkel adja át a kormánynak az agglomerációs buszközlekedés működtetését, a HÉV-vonalakat, azok teljes infrastruktúráját és járműveit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.