A lengyel kormány ellen tüntettek Budapesten

A mintegy 80-an demonstráló a „demokráciát” jelszót skandálta.

MTI
2016. 01. 16. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felolvasták Mateusz Kijowskinak, a Lengyelországban hetek óta tüntetéseket szervező KOD vezetőjének levelét, amelyben egyenlőséget tett az Orbán-kormány, illetve az új lengyel kormány „demokráciaellenes” intézkedései közé, illetve hivatkozott a hagyományos lengyel–magyar barátságra.

A demonstrálók lengyel és magyar nemzeti színű, illetve európai uniós zászlókat lobogtattak, illetve feltűntek az LMBTQ közösségre utaló szivárványos lobogók is. A demonstrálók a „demokráciát” jelszót skandálták.

Ismert, az elmúlt hetekben tízezrek tüntettek Lengyelország több nagyvárosában a médiatörvény módosítása ellen. A demonstrálók a közmédia függetlenségének helyreállítását követelték. A legnagyobb megmozdulás Varsóban volt, ahol a helyi hatóságok becslése szerint mintegy húszezren vonultak a köztelevízió székháza elé lengyel és európai uniós zászlókat lengetve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.