Aggódik a szakszervezet a BKV-ért

Az EKSZ szerint felborul az egységes közlekedés a fővárosban és az agglomerációban.

MTI
2016. 01. 16. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV egyik szakszervezete, az EKSZ szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: kormányzati pénzből behozhatatlan előnybe hozzák majd a főváros határától induló járatokat, miközben szándékosan ellehetetleníthetik a BKV, illetve Budapest működését. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet hangsúlyozza: a közszolgáltatást a kormánynak, a fővárosnak és a településeknek közösen meghatározott arányban kellene finanszírozniuk.

„Kockázatos játékba kezdett a kormány és a főváros azzal, hogy a főpolgármester és a miniszterelnök megállapodott: az állam magához veszi az elővárosi járatok közlekedésének működtetését” – olvasható a közleményben. Idézik Nemes Gábort az EKSZ elnökét, aki szerint felborul a régióban az egységes közlekedési rend, szervezési, összehangolási káosz alakulhat ki. „Az agglomerációs közlekedés átengedésével súlyos szakmai hibát követ el a főpolgármester, és ezzel beláthatatlan kárt okoz a régió közlekedésében” – írja állásfoglalásában a szakszervezet.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány és a főváros közötti tárgyalások megegyezéssel lezárhatók, az állam átveszi az agglomerációs közlekedés működtetését, és kész a hév átvételére is. A tárgyalások már jövő héten elkezdődnek, Tarlós István főpolgármester és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vezeti majd a delegációkat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.