Borsodban már nem esik, de lefagyhatnak az utak

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is lelassult a közlekedés a délután kezdődött havazás miatt.

MTI
2016. 01. 15. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kora délután kezdett el havazni, a megyeszékhely környékén péntek estig néhány centiméter hullott le. A főutak és az autópályák latyakosak, vizesek, de jól járhatóak, a forgalom azonban kissé lelassult Nyíregyházán és környékén – tapasztalta az MTI tudósítója.

Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, délután öt óráig két baleset történt a megye útjain, Baktalórántházánál egy román rendszámú mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy személyautó borult az árokba. Egyik balesetben sem sérült meg senki – közölte a szóvivő..

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében délelőttől már nem esik a hó, az enyhébb időjárásnak köszönhetően mindenhol olvad, az esti, éjszakai órákban inkább a lefagyások okozhatnak gondot az autósoknak, ugyanakkor a közútkezelő társaság munkagépei folyamatosan dolgoznak – mondta Papp József, a társaság megyei ügyeletese az MTI-nek.

A megyében péntekre virradóra, illetve a reggeli órákra helyenként öt-nyolc centiméter vastagságú hó esett, de az edelényi, putnoki térségben nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt, ezek közül a legsúlyosabb a 3-as számú fő úton Garadna település közelében, ahol öten sérültek meg, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze.

A bükki síparadicsomnak is nevezett Bánkút síklubjának honlapja arról adott hírt, hogy szombaton elindítják a szánkópályán található E és L jelű felvonókat, illetve a D jelű felvonót is. Bánkúton 13 centiméternyi hó esett pénteken.

Debrecenben délután sűrű hószállingózás volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.